קרול פרסיה מהמגזין THREADS העוסק בענייני תפירה התגייסה לבדוק את העניין ולענות על השאלה. טווח המחירים של מכונות תפירה בימינו הוא רחב מאוד – ניתן למצוא מכונות תפרה בטווח המחירים של 100$, ואפילו פחות. אך באותה המידה ישנן מכונות תפירה אשר מחירן יכול להגיע ל 12,000 דולר.
המחירים הגבוהים הם תוצאה של השיפורים הרבים שהוכנסו אל מכונות התפירה והעניקו להם פונקציות יוצאות דופן. מכונות התפירה היום מציעות לכם מאות סוגים של תפרים עיצוביים ושימושיים, יכולות רקמה. אפילו ניתן למצוא מכונות תפירה בעלות יכולות תקשורת אשר מאפשרות להוריד עיצובי רקמה ישירות מרשת האינטרנט. לכן לשאלה כמה עולה מכונת תפירה בימינו יש לא מעט תשובות בטווח המחירים של 100$-12,000 דולר!
ומה לגבי מחיר מכונת תפירה בימים הראשונים שבהן הן נכנסו לשימוש ביתי? על פי המחקר שביצעה כתבת המגזין, קרול פריסה לגבי מכונת תפירה מחיר מאמצע המאה התשע עשרה ועד אמצע המאה העשרים עלו הנתונים הבאים. בשנת 1856, מכונת תפירה עלתה 125$. זה אולי נשמע לכם זול, אך אם נצמיד לאינפלציה זה בסביבות 3500 דולר במונחים של היום. ואם נשווה את זה ביחס להכנסה השנתית הממוצעת שעמדה אז על כ 500 דולר, נבין שמכונת תפירה הייתה דבר יקר מאוד שרק בעלי הממון יכלו להרשות לעצמם. עלותה של מכונת תפירה בשנת 1856 הייתה כעשרים אחוז מההכנסה השנתית הממוצעת ! גם מכונות התפירה היקרות ביותר שיש היום אינן מגיעות לרמת מחיר זו.
באותם הימים הוצעו לציבור תכניות מימון, זאת על מנת לאפשר לאנשים לעמוד בהוצאות ולהצליח לרכוש מכונת תפירה. אלו היו תכניות Rent-to-own, סוג של רכישה בתשלומים אשר אפשרה למשפחות לרכוש מכונת תפירה.